BiH
0

Članovi Udruženja "Švicarac" pred Parlamentom FBiH: Samo nam oni mogu pomoći

FENA/Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predstavnici Udruženja korisnika kredita "Švicarac" danas su se u Sarajevu okupili ispred zgrade Agencije za bankarstvo FBiH protestujući protest pod sloganom "Idemo i dolazimo po ono što nam samo zakonski i pripada". Nakon toga su došli pred Parlament FBiH.

"Zlatko Barš izgleda da nas i dalje ignoriše, pa ćemo vidjeti dokle može. Sila na silu, a mi nismo sila, mi smo običan narod", kazao je za Agenciju Fena zamjenik predsjednika Udruženja korisnika kredita "Švicarac" Salih Pozder. Parlament je, kaže on, jedini u ovom trenutku koji im može pomoći.

U izjavi za Klix.ba dodao je: "Tražimo da nam vrate što je naše i što su nam uzeli. Samo Federalni parlament može ovo riješiti jer je Vlada nemoćna, a agencija neće".

Članovi Udruženja pred Parlamentom FBiH očekuju da im se neko od nadležnih obrati.

"Svi šefovi kubova u Federalnom parlamentu su dobili dokazni materijal o kriminalu Agencije za bankarstvo FBiH i Hypo banke", rekao je jutros novinarima predsjednik Udruženja korisnika kredita "Švicarac" Kemal Duraković, tokom protesta članova tog udruženja ispred Agencije za bankarstvo.

Predstavnici Udruženja "Švicarac", kako je istaknuto, imaju naznaka da će njihovi zahtjevi biti uvršteni u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

"Jedanaest zahtjeva Udruženja danas se proširuje na 12, a to je da se sazna koliko je Hypo banka platila naručeni rad profesoru obligacionog prava Abedinu Bikiću koji je pregazio preko 9.802 korisnika kredita i njihovih članova porodica, a za što mu je Hypo banka platila našim ukradenim novcem. To se mora saznati i odgovorno tvrdim da će se svi iznenaditi kolika je cifra", poručio je Duraković tokom današnjeg protesta gdje se okupilo oko 20-tak članova Udruženja "Švicarac".

Protesti Udruženja korisnika kredita "Švicarac" bili su održani pred Agencijom za bankarstvo FBiH početkom marta.