BiH
49

Članovi Udruženja Smješak obradovali djecu u "Selu mira" u Turiji

Piše: Maja Nukić
Članovi Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetili su tokom proteklih dana "Selo mira" u Turiji gdje živi oko 120 djece bez roditeljskog staranja.

Članovi Udruženja Smješak donirali su 42 paketa prehrambenih proizvoda i 25 paketa garderobe koje su skupili uz pomoć humanih ljudi tokom svojih akcija ispred tržnih centara te putem donacija.

Paketi sadrže osnovne životne namirnice poput brašna, mlijeka, ulja, šećera, riže, supa, te grickalica i slatkiša za djecu.

"Svi članovi skupa sa mnom rade i pomažu u prikupljanju prehrambenih proizvoda. Kada vidimo ovakav uspjeh osjećamo se ispunjeno i srcem i dušom, jer pomagati, pogotovo bespomoćnoj djeci, je prelijep osjećaj", rekla je za Klix.ba predsjednica udruženja Jasmnika Turkić-Iković.

Članovi Udruženja Smješak planiraju posjetiti dječije domove u Tuzli i Klokotnici gdje će također uručiti pakete pomoći.

Svi koji su u mogućnosti pomoći i žele donirati hranu, odjeću ili higijenske potrepštine to mogu učiniti u prostorijama Udruženja u ulici Telali 11 u Sarajevu. Više informacija o akcijama Udruženja potražite na Facebook stranici.

A uplate možete izvršiti na račune u Unicredit banci:

3386902268204077 (uplate u KM) 393386904868205463 (devizni račun) SWIFT: UNCRBA 22