BiH
0

Članovi Predsjedništva primili izvršnog direktora WB-a

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva Haris Silajdžić primili su u srijedu u Sarajevu Hermana Wijffelsa, izvršnog direktora Svjetske banke za Evropu.

Sastanku je prisustvovao i Nerkez Arifhodžić, savjetnik za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva.

Članovi Predsjeništva su zahvalili Svjetskoj banci za dosadašnju podršku rekonstrukciji i ekonomskom oporavku naše zemlje.

"Svjetska banka je dala naprocjenjiv doprinos obnovi infrastrukture BiH i reformama u oblasti javnog i socijalnog sektora", naglasio je Radmanović.

Wijffels je upoznao članove Predsjedništva da Svjetska banka priprema novu strategiju pomoći BiH za naredno četverogodišnje razdoblje.

"Prije nekoliko mjeseci Vijeću ministara BiH su dostavljeni planovi Svjetske banke u vezi s pomoći razvoju zemlje i stvaranju samoodržive ekonomije", kazao je izvršni direktor i naglasio da će ova strategija biti osnova za daljnju saradnju.

Tokom susreta Haris Silajdžić se posebno osvrnuo na potrebu podrške Svjetske banke ostvarenju strateški važnog projekta za BiH - izgradnji koridora 5-C.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili očekivanje da će Svjetska banka i dalje pružati potporu ekonomskom razvoju BiH.