BiH
0

Članovi Predsjedništva BiH u službenoj posjeti Turskoj

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i članovi Predsjedništva Nebojša Radmanović i Željko Komšić 3. i 4. septembra boravit će u službenoj posjeti Republici Turskoj, saopćeno je iz bh. predsjedništva.

Sutra, prije predviđenog susreta s predsjednikom Republike Turske Abdulahom Gülom, članovi Predsjedništva BiH obići će Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Atatürka, gdje će odati počast polaganjem vijenaca.

Nakon toga planiran je susret Silajdžića, Radmanovića i Komšića s predsjednikom Republike Turske Abdulahom Gülom te službeni razgovori izaslanstava BiH i Republike Turske u predsjedničkoj palači.

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH posjetit će i Veliku narodnu skupštinu Republike Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine Köksalom Toptanom, a predviđen je i susret s premijerom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

U večernjim satima predsjednik Republike Turske priređuje službenu večeru u čast predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH. Na večeri se očekuje nazočnost istaknutih bh. državljana koji rade u Turskoj.

U četvrtak 4. septembra predsjedavajući Silajdžić će posjetiti Uniju turskih komora i burzi te se susresti s predsjednikom Unije Rifatom Hisarcikliogluom.

Silajdžić će se obratiti na sastanku Poslovnoga vijeća BiH-Turska, upriličenom u povodu posjete članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj.