BiH
0

Članovi Predsjedništva BiH sa predsjednikom Mađarske

FENA
Članovi Predsjedništva BiH primili su predsjednika Vlade Republike Mađarske Viktora Orbána i tom prilikom iskazali zahvalnost za podršku i pomoć koju Mađarska pruža BiH, a posebno za zalaganje u snagama za stabilizaciju mira u BiH, te lobiranje za bržu integraciju BiH u EU.
Predsjedavajući Radmanović je zahvalio za topao prijem prilikom nedavne zvanične posjete Predsjedništva BiH Mađarskoj i rekao da BiH i zemlje regije ohrabruje veliki interes i lobiranje Mađarske za prijem regije zapadnog Balkana u EU.

Predsjednik Vlade Republike Mađarske Viktor Orbán je rekao da je ovo njegova druga posjeta u proteklih 10 godina Bosni i Hercegovini i da je evidentan veliki napredak koji je BiH postigla.

Istaknuo je da predsjedavanje Mađarske EU shvata kao bolje razumijevanje i interes za zemlje zapadnog Balkana i njihov prijem u euroatlantske integracije i da ujedinjavanje Evrope nije okončano bez ove regije.

Tokom susreta razgovaralo se i o daljem razvoju i unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Mađarske, koji se mogu intenzivirati na ekonomskom i privrednom nivou.

Također, pozvani su mađarski investitori da posjete BiH. Bilo je riječi i o unutrašnjopolitičkoj situaciji u obje zemlje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.