Ankara
0

Članovi predsjedništva BiH razgovarali sa Toptanom i Erdoganom

FENA
Članovi Predsjedništva BiH obišli su danas Veliku narodnu skupštinu Republike Turske i susreli se sa predsjednikom Skupštine Köksalom Toptanom, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Tokom susreta je rečeno da su interparlamentarni odnosi Bosne i Hercegovine i Turske veoma dobri, što pokazuje i saradnja između parlamentarnih grupa prijateljstava naših zemalja.

Toptan je kazao da Turska podržava BiH politički i teritorijalno jedinstvenu, prosperitetnu i razvijenu, a da će podrška Turske u svim daljim planovima Bosne i Hercegovine ka evroatlanskim integracijama i NATO savezu i dalje postojati.

Složili su se da bi ekonomska i trgovinska saradnja trebale biti unaprijeđene.

U susretu sa premijerom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je uslijedio nakon toga, razgovarano je o bilateralnim i multilateralnim odnosima naših zemalja.

Premijer Turske izrazio je zadovoljstvo što relativno brzo nakon posjete Bosni i Hercegovini u martu ove godine opet ima priliku razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH. Zahvalio je na ličnom trudu članova Predsjedništva BiH, posebno Željka Komšića, da se okonča projekt Ambasade Republike Turske u Sarajevu, saopćeno je.