BiH
7

Članovi Predsjedništva BiH primili Vučića: Jačati ekonomsku saradnju dvije zemlje

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Željko Komšić sastali su se danas sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Članovi Predsjedništva BiH su tokom susreta izrazili zadovoljstvo što je prva zvanična inozemna posjeta srbijanskog premijera Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je najviše pažnje bilo posvećeno ekonomskoj saradnji između BiH i Republike Srbije. Iskazana je potreba za značajnijim investiranjima u BiH, za unapređenje ekonomskih odnosa i jačanje trgovinske razmjene.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da su BiH i Srbija važni trgovinski partneri, te da je Srbija drugi najveći investitor u BiH. Kazali su da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u ekonomiji, turizmu i drugim oblastima.

Vučić je kazao da je u BiH došao kao prijatelj koji želi graditi povjerenje, te dobre i prijateljske odnose dvije susjedne zemlje. Istakao je da je interes Srbije i BiH poboljšanje ekonomskih odnosa. Naglasio je da trgovinska razmjena dvije zemlje raste iz godine u godinu, te je iskazao potrebu unapređenja razmjene i privredne saradnje.

Razgovarano je i o putu BiH ka Evropskoj uniji, te je istaknuto da Srbija napreduje na tom putu i da su njena iskustva i podrška važni za BiH.