BiH
0

Članovi Predsjedništva BiH primili izaslanstvo RH

FENA
Otvorena pitanja postoje i treba ih rješavati na prijateljski način uvažavajući činjenicu da smo nezavisne zemlje kao i načelo obostrano korisnih interesa, jednoglasno su konstatirali članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdćić te premijer Republike Hrvatske Ivo Sanader.

Iskazan je i stav da će se dvije države uzajamno podupirati na putu euroatlantskih integracija.

Razgovarajući danas u Predsjedništvu BiH o aktualnom stanju u dvije države, s posebnim akcentom na jačanje uzajamnih bilateralnih veza, govoreno je i o otvorenim pitanjima gdje su iznesena već poznata stajališta.

U vezi s tim, a u cilju nalaženja konkretnih rješenja, zaključeno je kako je potrebno da se što češće sastaju izaslanstva dviju država, susjeda koji u Evropi dijele najdužu granicu. Premijer RH je istaknuo da je prioritet njegove države stabilna i prosperitetna BiH orijentirana, skupa sa Srbijom i Hrvatskom, ka Evropskoj uniji i NATO-u.

Ponovio je spremnost podijeliti sva iskustva koja Hrvatska, sada zemlja kandidat za članstvo u EU, ima i rekao da RH podržava da Sarajevo bude sjedište glavnom sekretarijatu SECP-a.

U vezi s ustavnim promjenama u BiH jednodušno je ocijenjeno kako treba jamčiti ravnopravnost svih naroda, a sukladno tome i najmalobrojnijih – Hrvata, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.