BiH
0

Članovi "Parlamenta za Evropu" u posjeti institucijama EU-a

FENA
Članovi "Parlamenta za Evropu", predstavnici državnog i entitetskih parlamenata kao i Skupštine Distrikta Brčko danas počinju dvodnevnu posjetu institucijama Evropske unije u Bruxellesu.

Tokom ove posjete bh. parlamentarci će se sastati sa Stefanom Sanninom, zamjenikom generalnog direktora Direkcije za proširenje Evropske komisije, Dianom Wallis i Miguelom Angelom Martinezom, potpredsjednicima Evropskog parlamenta.

Članovi "Parlamenta za Evropu" tokom dvodnevne posjete prisustvovat će radnim sastancima Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (EP) te zajedničkoj sjednici radne grupe ovog odbora za zapadni Balkan s Delegacijom za jugoistočnu Evropu.

U okviru ove posjete, tokom koje će se razgovarati o najvažnijim pitanjima u vezi s napretkom BiH u procesu evropskih integracija, parlamentarci iz BiH će imati i sastanak s predsjedavajućim Delegacije EP-a za jugoistočnu Evropu Eduardom Kukanom te odvojene konsultacije sa članovima EP-a Michaelom Gahlerom i Tanjom Fajon.

Parlamentarci će također posjetiti i evropski Odbor regija kao i Misiju BiH pri Evropskoj uniji i sastati se sa šefom Misije Osmanom Topčagićem.