BiH
0

Članovi NVO "Svjetlo" sa skijaškim zvijezdama i Ćirom

Sarajevo-x.com
Članovi NVO altruista "SVJETLO“ u subotu u ranim večernjim satima u VIP salonu Olimpijske dvorane Zetra sreli su se i družili sa svjetskim skijaškim legendama i Ćirom Blaževićem, selektorom nogometne reprezentacije BiH.

Kao sjećanje na susret, skijaškim legendama uručeni su pokloni, unikatni radovi mladih s umanjenim sposobnostima polaznika "ArT LiNe“ kreativne radionice, a podsjećanje na susret čine i mnogobrojne zajedničke i pojedinačne fotografije. Prigodnim riječima ispred ski legendi obratio se Kjetil Andre Omot, a učesnici su svi zajedno uputili poruku o poštivanju različitosti i ravnopravnosti.

"Moj san se ostvario, imao sam želju upoznati Ćiru Blaževića od vremena kada je Hrvatska osvojila treće mjesto na svjetskom prvenstvu", izjavio je sav sretan Mirsad Smajić, član NVO altruista "SVJETLO“.

Trener sportaša NVO altruista "SVJETLO“, Suad Behmen koji je bio i sudija u alpskim disciplinama na Olimpijskim igrama 1984. godine, sa sobom je ponio skije RC 08 koje je 1984. godine vozio Ingemar Stenmark, kao i sudijsku traku na koju su mu se potpisali skijaši koji su nastupali na Olimpijadi u Sarajevu.