Tuzla
0

FOTO / Članovi Agora centra se družili sa Frenkiejem

Sarajevo-x.com
U okviru Dana otvorenih vrata Agora centra radionici u Tuzli prisustvovao je bh. reper Frenkie, kojeg je dočekalo više od 20 djece - zaljubljenika u rep muziku i hip-hop kulturu.

Radionica je organizovana na želju neformalne grupe grafitera pod nazivom "Street Revolution Crew". Cilj organizatora bio je da obezbijedi uvjete za druženje mladih lokalne zajednice sa slavnom ličnošću, koju smatraju nedodirljivom, a koja na njih ima ogroman utjecaj.

Adnan Hamidović Frenkie je već u samom početku, na opšte zadovoljstvo prisutnih, uspostavio je fantastičnu interakciju, potičući prisutne na razgovor i iskreno odgovarajući na sva postavljena pitanja.

Mlade je zanimalo na koji način on pravi muziku i koliko objavljenih pjesama ima do sada. U okviru razgovora Frenkie je ukazao na bitnost obrazovanja, drugarskog ponašanja i međusobnog podržavanja.

Govoreći o hip-hop kulturi, posebno je istakao važnost poštivanja starijeg i uvažavanje drugara. Nakon razgovora uslijedilo je fotografisanje, a fanovi su dobili i autogram.

Nakon čega su članovi "Street Revolution Crewa" svom gostu predstavili nedavno urađene grafite na Centru, a nakon iskrenih riječi hvale nadarenim momcima sugerirao je kako da unaprijede tehniku grafitiranja. Frenkie im je poklonio knjigu grafita, što ih je neizmjerno obradovalo, jer sada imaju i neophodnu literaturu za usavršavanje.

Iz Agore Frenkie nije otišao praznih ruku, jedan od njegovih najmlađih fanova poklonio mu je svoj grafit.

U toku osam dana, koliko su trajali Dani otvorenih vrata, Agora tim je u saradnji sa lokalnim akterima Simin Han, realizovao preko 55 aktivnosti u kojima je učestvovalo više od 350 učesnika i oko 400 posjetilaca.

Agora centar djeluje pri Fondaciji tuzlanske zajednice, uz čiju podršku se sve aktivnosti i realizuju.