BiH
17

Članica "Mreže žena policajaca" na sastanku sa Goranom Zubcem

FENA
U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je održan sastanak policijskih službenica SIPA-e, članica Udruženja "Mreža žena policajaca".

Sastanku je prisustvovao i direktor Goran Zubac koji je iskazao punu podršku radu Udruženja.

Na sastanku su prezentirane posljednje aktivnosti Udruženja “Mreža žena policajaca” i planirane aktivnosti za naredni period, te je raspravljano o statusu policijskih službenica u policijskim strukturama na državnom nivou.

Cilj Udruženja je promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, sa akcentom na zaštitu prava policijskih službenica, osiguranje ravnopravnog statusa i povećanje broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.

Direktor Goran Zubac rekao je da policijske službenice SIPA-e imaju njegovu punu podršku, te da će menadžment SIPA-e podržati sve zahtjeve u cilju poboljšanja njihovog statusa. Također je istakao da SIPA jednako tretira sve svoje službenike, te da svi imaju jednaka prava i obaveze.

On je posebno ohrabrio policijske službenice SIPA-e da profesionalno obavljaju svoje službene poslove i zadatke, jer su rezultati rada osnovni kriterij za napredovanje u službi, a glavni cilj menadžmenta SIPA-e je profiliranje kadrova i jačanje sveukupnih kapaciteta Agencije, soapćeno je iz SIPA-e.