BiH
0

Vlada Kantona Sarajevo osudila gnusno ubistvo Armena Dulića

FENA
Vlada Kantona Sarajevo je na jutros održanoj vanrednoj sjednici osudila gnusno ubistvo vozača tramvaja Armena Dulića, uposlenika KJKP „GRAS“.

Zadužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da pojača prisustvo policijskih patrola na prijevoznim linijama na kojima postoje rizici napada na vozače i kontrolore ovog preduzeća, a koje će odrediti KJKP „GRAS“.

Zaključila je i da se pojača unutrašnja kontrola vozača ugradnjom specijalnih kabina za vozače u svim prijevoznim sredstvima.

Vlada Kantona Sarajevo će zatim, preko resornih ministarstava, poduzeti sve aktivnosti kako bi se porodica ubijenog vozača Armena Dulića adekvatno zbrinula.

U prvom koraku bit će plaćeni troškovi dženaze i ukopa Dulića, a zatim će osigurati stipendije za školovanje njegove djece te zaposlenje supruge.

Na kraju je najavljeno donošenje adekvatnih propisa kojim će se dodatno urediti i unaprijediti bezbjednost svih učesnika u saobraćaja.

Svi zaključci su upućeni zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo koji će ih na današnjoj sjednici razmatrati, saopćila je Press služba KS.