BiH
2

Član Predsjedništva DF-a iz Tuzle Saša Mitrović podnio ostavku zbog narušenih odnosa u stranci

Klix.ba
Doskorašnji član Predsjedništva Demokratske fronte iz Tuzle i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Saša Mitrović podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva stranke i člana Gradskog odbora DF-a Tuzla.

Mitrović je pisao rukovodećim ljudima stranke tražeći da se na sljedećoj sjednici Predsjedništva njegova ostavka prihvati.

"Ja sam već jednom pisao predsjedniku Željku Komšiću, u samoj kampanji lokalnih izbora, i sada stojim iza toga. Zbog narušenih međuljudskih odnosa, zbog ponašanja pojedinaca koji se kriju iza nečijih leđa, zbog loših rezultata na prethodnim lokalnim izborima na području grada Tuzle, zbog trenutnih dešavanja u Gradsom odboru DF-a Tuzla, zbog čovjeka koji mene naziva kriminalcem, lopovom, izdajnikom i rušiteljem DF-a, a taj isti spletkari na svim stranama, podnosim ostavku", navodi se u pismu.

Mitrović ističe da je vrhunac svega što pojedinci u Gradskom odboru DF-a Tuzla žele i fizički da se obračunaju.

"Moj odgoj i moral to ne dozvoljavaju te zbog toga podnosim ostavku kao član Predsjedništva DF-a i član Glavnog odbora DF-a. Zahvaljujem se predsjedniku Željku Komšiću na ukazanom povjerenju i svim iskrenim članovima Predsjedništva DF-a, koji su imali povjerenje u mene. Ostajem član DF-a, član Kluba zastupnika DF-a u ZDPFBiH, sve dok vi, predsjedniče, drugačije ne odlučite", navodi se u Mitrovićevom pismu.