Krajem augusta
0

Cirkus Zappzarap u Srebrenici

FENA
Austrijska humanitarna organizacija "Bauern helfen Bauern" - Salzburg/Bratunac organizira sedmodnevnu radionicu "Cirkus ZappZarap Srebrenica 09." u Srebrenici, saopćeno je iz ove organizacije.

Radionica je dio programskih aktivnosti podrške povratku i pomirenju u Bosni i Hercegovini iz oblasti socio-psihološke podrške djeci, a bit će održana od 30. augusta do 6. septembra u OŠ u Potočarima.

Sve aktivnosti koje se budu odvijale u Srebrenici za vrijeme cirkusa će u potpunosti biti multietničke, radi poticanja i izgradnje zajedništva kod djece, te timskog rada kao garanta uspješnosti.

Kako je saopćila humanitarna organizacija, ideja cirkusa u kojem sami učestvuju, djeci će pokazati šta su sve u stanju učiniti.

"Cilj cirkuskog kampa nisu akrobatska dostignuća, nego prije svega dobra zabava. U cirkusu svako ima svoje mjesto bio mršav ili debeo, veliki ili mali. Cirkus povezuje ljude svih kultura, religija ili nacija, jer samo zajednički uspijeva predstava i aplauz iz publike zagarantiran", poručuju iz organizacije.

Nakon cirkus kampa i uvježbavanja djece od šest do 16 godina, 5. septembra u 17.00 sati bit će upriličena cirkuska gala predstava, na kojoj će djeca pokazati šta su naučila kroz radionice koje budu organizirala.

"Djeca i mladi su budućnost ove zemlje. U ovoj sedmici poslat ćemo poruku da je moguć miran i harmoničan suživot svih religija i etničkih grupa", poručili su na kraju iz humanitarne organizacije "Bauern helfen Bauern".