BiH
2

Cinema City: Besplatne ulaznice za djecu slabijeg imovinog stanja

Klix.ba
Zahvaljujući saradnji predstavnika Mjesne zajednice Trg oslobođenja-Centar i kina Cinema City, uprava prvog multipleks kina u BIH je, drugu godinu zaredom, za djecu školskog i predškolskog uzrasta, obezbjedila 36 poklon vaučera, od kojih svaki vrijedi za dvije osobe.

Prema spisku koji je napravila Selma Mujić, sekretar MZ Trg oslobođenja – Centar, karte su namijenjene djeci iz porodica slabijeg imovnog stanja sa područja ove mjesne zajednice.

Tokom augusta i septembra ove godine, svakog ponedjeljka, utorka i srijede dobitnici karata mogu po svom izboru pogledati neku od kino projekcija u okviru dječijeg ili porodičnog programa.

"Ovim se putem zahvaljujem upravi kina Cinema City koja je svojom dobrotom omogućila našoj djeci da pogledaju najnovija filmska ostvarenja svjetske kinematografije", kazala je Mujić.

U okviru svoje brige o djeci iz porodica sa slabijim imovnim stanjem, predstavnici Mjesne zajednice Trg oslobođenja-Centar duži vremenski period realizuju projekat uspostave saradnje MZ sa različitim ustanovama iz oblasti kulture i obrazovanja.