BiH
0

CIN finalista nagrade "Online Awards“

Sarajevo-x.com
Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva jedan je od finalista godišnjeg izbora za najbolji online medij u 2007. godini. Tekstovi koje je CIN objavio o sigurnosti hrane u BiH nalaze se među pet najboljih novinarskih članaka malih medijskih kuća iz cijelog svijeta u kategoriji istraživačkog novinarstva.

Nagradu dodjeljuje Online News Association (ONA) pri Annenberg fakultetu za novinarstvo Univerziteta Južna Kalifornija u Los Anđelesu.

"Čast nam je da smo ušli u uži izbor za ovu prestižnu nagradu“, rekla je Svjetlana Ćelić, zamjenik glavnog urednika CIN-a. "Ovo je dokaz da čak i mala zemlja kao što je BiH može proizvesti vrhunsko novinarstvo.“

Tekstovi ukazuju na to da bh. vlasti nisu poduzele adekvatne mjere kako bi zaštitile svoje građane od neispravne hrane. Od objavljivanja ovog serijala na stotine ljudi je završilo u bolnici zbog zdravstvenih problema izazvanih trovanjem hranom.

Dobitnik ove nagrade će biti objavljen na 8. godišnjoj konferenciji Udruženja za online medije (ONA) koja će se održati 19. oktobra u Sheraton centru u Torontu.