Dan žena
0

Čime će naši poznati obradovati svoje dame?

Piše: Tatjana Sekulić
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osmi mart, reći će mnogi, postao je komercijalni praznik. Na ulice izađu prodavači koji građanima nude cvijeće, plišane igračke u obliku srca, nakit, pa čak i kozmetiku i pokušavaju "utrpati" kupcima koji bez ideja šta da kupe voljenoj tumaraju od štanda do štanda. No, romantični muškarci koji se trude da svojim djevojkama i suprugama uljepšaju svaki dan, a za 8. mart im prirede lijepo iznenađenje, zaista postoje. Razgovarali smo s nekima od njih.

Mimo Šahinpašić, TV voditelj, svojoj supruzi priprema pravo iznenađenje. Nije želio otkriti o čemu je riječ, ali tvrdi da je stalno iznenađuje lijepim poklonima.

"Ona je navikla na to, jer se potrudim da je iznenadim i za Valentinovo i za Novu godinu i bilo koji drugi praznik. Jednom sam je iznenadio vaučerom za putovanje Bled-Venecija-Verona kojeg sam sakrio u gepeku automobila", ispričao je Šahinpašić.

Sabahudin Baho Topalbećirević, sportski komentator, svoju dragu će obradovati buketom cvijeća, dok je režiser Nedžad Begović svojoj ljepšoj polovini povodom Dana žena kupio patike.

"Prije nekoliko dana supruga je imala premijeru i kupila je cipele i patike. Rekao sam joj da su cipele za premijeru, a patike za 8. mart", kazao je Begović za Sarajevo-x.com.

Lijepo iznenađenje svojoj partnerici priređuje i Zenit Đozić, član legendarne Top liste nadrealista.

"Svaki dan se trudim da je učinim sretnom, ali za Dan žena to mora biti nešto posebno", istakao je Zenit.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen svojoj supruzi je za 8. mart darovao poklon bon, kako bi ona sebi kupila nešto šta joj je potrebno i šta joj se sviđa.

"Cvijeće supruzi darujem često, zato sam odlučio darovati joj poklon bon, kako bi ona mogla kupiti sebi nešto što joj se sviđa", rekao je Behmen, dodavši da se ženama pažnja mora poklanjati svakodnevno, ne samo za 8. mart.

Građankama Bosne i Hercegovine Behmen je poručio da ne smiju biti u inferiornom položaju i da se moraju boriti za sebe i svoj položaj.

"Treba da zahtijevaju da budu poštovane i moraju se boriti, a od mene i ljudi kakav sam ja uvijek će imati podršku", naglasio je gradonačelnik glavnog grada BiH.

A, šta vi namjeravate pokloniti svojim ljepšim polovinama?