Posjeta gradu i školi
0

Charles English danas u Foči

SRNA
Charles English
Charles English
Američki ambasador u BiH Charles English danas će boraviti u Foči, gdje će posjetiti Osnovnu školu Veselin Masleša, u kojoj je u toku renoviranje, koje obavljaju inženjeri Oružanih snaga BiH i SAD.

Iz Ambasade SAD je saopšteno da će sa Inglišem školu posjetiti i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Miladin Milojčić i načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović.

Nakon obilaska škole, koje je predviđeno za 9.05 sati, u 9.25 sati English, Milojčić i Krsmanović obratiće se medijima.

U saopštenju se podsjeća da inžinjeri iz SAD-a već drugu godinu zajedno sa kolegama iz Oružanih snaga BiH rade na projektu humanitarne pomoći u sklopu kojeg će biti renovirana unutrašnjost Osnovne škole u Foči.

"Ovaj projekat, kreiran da obezbijedi neophodnu pomoć zajednicama širom BiH, dio je programa humanitarne pomoći Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH", dodaje se u saopštenju.

Iz Ambasade SAD navode da je tokom prvog dijela projekta renoviran vanjski dio školske zgrade, da je novčana sredstva obezbijedila Evropska komanda Oružanih snaga SAD, a da su radove izvodile domaće kompanije.