BiH
0

Četvrto međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu "Zvornik" 15. jula

SRNA
Četvrto međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama "Zvornik 2012" biće održano 15. jula na Zvorničkom jezeru, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora ovog takmičenja.

Očekuje se učešće oko dvadesetak ekipa iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije, čiji će se veslači takmičiti u ženskoj i muškoj kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Iz BiH najavljen je dolazak kajakaških i kanu klubova: "Val" iz Doboja, "Trebišnjica" iz Trebinja, "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, "Gradiška" iz Gradiške, te "Doboj istok" iz Doboj Istoka, "Maglaj" i "Natron" iz Maglaja, "Prokosovići" iz Lukavca, "Jajce" iz Jajca, "Vidara" iz Gradačca, "550" iz Žepča i "Kazaginac" iz Buškog Blata.

Iz Srbije se očekuju kajakaški i kanu klubovi: "Filip Višnjić" iz Višnjičeva kod Šida, "Zabrežje" iz Obrenovca, "Zmaj" iz Zemuna, "Sintelon" iz Bačke Palanke i "Zorka kolor" iz Šapca.

Iz Hrvatske se očekuju "Marsonija" iz Slavonskog Broda i "Oriolik" iz Slavonskog Kobaša, dok je iz Makedonije najavljeno učešće Kajak i kanu kluba "Crni Drim" iz Struge.

Organizaciju takmičenja podržavaju Vlada Republike Srpske (RS) i Vlada Federacije BiH.

Predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg takmičenja je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović, dok je njegov zamjenik ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić.

Generalni pokrovitelj je opština Zvornik, a domaćin takmičenja je Kajak kanu rafting klub "Drina" iz Diviča kod Zvornika, po odluci Kajakaškog saveza BiH.