BiH
0

Četvrti Studentski bazar ove subote prvi put na otvorenom

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu organizuje četvrto izdanje Studentskog bazara UNSA 2013, koji će se održati ispred BBI Centra 20. aprila sa početkom u 12 sati.
Nakon što je lijepo vrijeme oficijelno označilo početak proljeća i Studentski bazar je prvi put na otvorenom odlučio predstaviti rukotvorine studenata.

Nakon iznimno uspješnih prvih izdanja Studentskog bazara, kreativni studenti su spremni ponovo predstaviti svoje rukotvorine (nakit, fotografije, magnete i torbe) i ponuditi usluge (instrukcije i prevođenje) po povoljnim cijenama, te na taj način afirmisati svoje talente i usrećiti mnogobrojne posjetioce.

Ovaj put će se predstaviti blizu 45 izlagača i tokom Bazara će biti organizovana radionica fotografije. Radionica će trajati sat i po, a po simboličnoj cijeni od 5 KM posjetioci će moći naučiti osnove fotografije i pravilnog korištenja fotoaparata.

Cilj Studentskog bazara je pružiti neafirmiranim autorima rukotvorina i nadarenim studentima priliku da prodaju svoje radove i nadopune znanje kolega, motivisati posjetioce na kreativno stvaralaštvo i potaknuti njihovu međusobnu saradnju i druženje.

Više o prijavama, Bazaru i učesnicima možete pronaći na Facebooku.