BiH
0

Četvrta i peta sjednica NSRS u petak, subotu i nedjelju

Piše: G. D.
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović
Četvrta posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj će biti razmatrani ekonomska politika i budžet RS za 2015. godinu, počet će u petak u 17 sati, a nastavit će se naredni dan, u subotu. Po završetku četvrte, počet će i peta posebna sjednica NSRS, na kojoj će tema biti - Bobar banka.

"U četvrtak ne možemo da radimo, jer je katolički Božić, pa je sjednica zbog toga zakazana u petak. Dio opozicije smatra da to nije dovoljno vremena da se dostave i pročitaju materijali, ali tako je odlučeno na Kolegiju NSRS. U petak prijepodne će biti održane sjednice svih odbora i nakon pauze u 15 sati počet će četvrta posebna sjednica NSRS", rekao je poslanik SNSD-a Radovan Višković.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović dodao je da će se na četvrtoj posebnoj sjednici razgovarati o prijedlogu ekonomske politike, prijedlogu budžeta i Zakona o izvršenju budžeta za 2015. godinu, prijedlogu Zakona o izmirenju poreskog duga, prijedlogu o dugoročnom zaduženju RS i o prijedlogu o kratkoročnom zaduženju putem emisije trezorskih zapisa.

"Poslanici imaju četiri, odnosno pet dana da se pripreme za sjednicu i smatram da je to dovoljno. Drugih dilema nije bilo. Peta sjednica, posvećena Bobar banci, održat će se na zahtjev određenog broja poslanika", istakao je Čubrilović.