Career start up
0

Četvrta berza rada na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, organizuje četvrtu berzu rada Career Start Up 2010, sa ciljem omogućavanja lakšeg pronalaska zaposlenja i unapređenja karijere studenata Ekonomskog fakulteta. Održavanje ovog dvodnevnog događaja planirano je za 21. i 22. april 2010. godine

Prvi dan Career Start Up-u će se fokusirati na povezivanje studenata sa poslovnim svijetom. U Auli Ekonomskog fakulteta, 21. aprila, od 10.00 do 15.00 sati, kompanije će imati priliku da se predstave zainteresiranim studentima, prezentuju svoj portifolio, informišu studente o otvorenim radnim pozicijama i mogućnostima izgradnje karijere.

Istovremeno studenti će imati priliku predati svoje biografije predstavnicima prisutnih kompanija. Kao priprema za ovogodišnji Career Start Up, Centar za razvoj karijere studenata u suradnji sa UNIQA Osiguranjem d.d. će organizovati i jednodnevnu radionicu o pisanju CV-ija, motivacionog pisma kao i ponašanju na razgovoru za posao.

Radionicu će, 19. aprila u 11.00 sati i 12.30 sati držati Ajla Šišić, stručni saradnik za ljudske resurse UNIQA osiguranja. Na ovaj način studentima se omogućava da spremni dočekaju berzu rada, te da kvalitetno pripreme svoje biografije, popratna i motivaciona pisma.

Drugi dan Career Start Up-a, 22. april, će biti u znaku nastavka obrazovanja, studijskih putovanja i razmjena studenata. Svoje prezentacije će imati BHV Education, Ured za međunarodnu suradnju Univerziteta u Sarajevu, kao i udruženje Kult, čiji predstavnici će govoriti o značaju volonterskog rada mladih. Očekujemo da će posebnu pažnju privući i prezetntacija portala Edukacija.posao.ba. Očekujemo potvrdu dolaska specijalnog gosta predavača.

Ovogodišnja manifestacija pored uobičajene berze rada i edukativno-informativnih predavanja je obogaćena i takmičarskim dijelom. Raspisan je Konkurs za izradu najboljeg kreativnog rješenja na temu "Život na EFSA“. Cilj ovog konkursa je podstaći kreativnost studenata Ekonomskog fakulteta te razbiti predrasude o „nekreativnim ekonomistima“. Najbolji radovi će biti nagrađeni i korišteni u budućim promotivnim materijalima EFSA. Rok za dostavljanje materijala je 15. aprila 2010. godine. Drugo takmičenje je realizirano kroz partnerstvo u projektu Superbrands B&H 2010. Studenti će se takmičiti u timovima u ''Kreiranju i implementaciji internet marketing kampanje - Superbrands''. Pobjednici oba takmičenja biće proglašeni na Career Start Up-u.