Svečani ispraćaj
0

Četrdeset policajaca MUP-a KS ide u penziju s pozlaćenim satom

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
U prostorijama Jedinice za specijalnu podršku MUP-a KS u petak je održan svečani ispraćaj državnih usposlenika i namještnika ovog ministarstva u zasluženu penziju.

Prema riječima ministra Muhameda Budimlića, ovo su uspolenici koji su penzionisani u periodu od 2005. do 2011. godine, ali zbog određenih problema unutar ministartsva ovaj svečani čin ispraćaja nije mogao biti upriličen.

"Posljednjih nekoliko mjeseci smo radili na ovom ispraćaju i na zadovoljstvo ovih ljudi, koji su to zalužili, danas smo organizirali ovu svečanost. Svih 40 penzionisanih uposlenika su dobili pozlaćeni sat, kao uspomenu na dugogodišnji rad", navodi Budimlić.

Ivanka Pilipović je jedna od brojnih penzionisanih uposlenika, kojoj prestanak rada i nije teško pao. Kako nam je kazala, njen život nije onaj klasični penzionerski.

"Radila sam administrativne poslove u Sektoru kriminalističke policije. Sada kada sam u penziji i imam 62 godine i dalje sam dosta fizički aktivna. Imam vrt koji često obrađujem, kopam, sadim cvijeće... Inače skijam, obučavam svoju unuku u tom sportu, plivam, trčim i radim sve ono što sam radila i prije penzije", kazala je Pilipović.