Naša stranka
0

Četiri javna pitanja za gospodina Dinu Konakovića

Sarajevo-x.com
Nakon gostovanja Elmedina Konakovića, kandidata za načelnika Općine Centar iz Stranke demokratske akcije na jednoj TV stanici, oglasila se Naša stranka sa, kako kažu četiri pitanja za ovog političara. U njihovom saopštenju stoji:

"Gospodin Elmedin Dino Konaković je u predizbornoj debatnoj emisiji Intervju dana na Behar TV od 08. septembra 2008. godine u 16 h, između ostalog, izjavio da u redovima Stranke demokratske akcije, čiji je kandidat za načelnika općine Centar Sarajevo, ima kriminalaca!

Zbog toga Općinski odbor Naše stranke Centar (Sarajevo) pita gospodina Konakovića:

Na koje pojedince je tačno mislio i zašto ne objelodani njihova imena javnosti?

Koja krivična djela, korupciju i kriminal i u kojem obimu su počinile osobe na koje je gospodin Konaković mislio? Nadalje, jesu li te osobe funkcioneri Stranke demokratske akcije na funkcijama u vlasti ili, pak, ne obavljaju nikakve javne funkcije?

Šta su SDA kao stranka koja je na vlasti zadnjih dvadesetak godina i gospodin Konaković lično, kao građanin koji za sebe tvrdi da je moralan i odgovoran, poduzeli da se protiv tih lica pokrene odgovarajući zakonski postupak? Upozoravamo gospodina Konakovića i SDA u cjelini da je neprijavljivanje krivičnog djela također krivično djelo i da se za to mora odgovarati pred zakonom.

Također, pitamo gospodina Konakovića, budući da se deklarira kao moralan i odgovoran građanin, zašto je prihvatio da bude član i kandidat SDA za načelnika općine Centar Sarajevo, a tvrdi da u toj stranci ima kriminalaca?"