Kandidat za načelnika
0

Ćeško: Zapošljavanje i briga o nemoćnima prioriteti u općini Novo Sarajevo

FENA
Salih Češko
Salih Češko
Kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Salih Ćeško kaže da će mu prioriteti u radu biti, ukoliko ga građani ove općine izaberu za svog načelnika 7. oktobra, organizacija "Otvorenih vrata" za građane, izgradnja dječijih igrališta te očuvanje preostalih zelenih površina.

U kratkom razgovoru za Fenu Ćeško navodi i da će raditi na stavljanju u funkciju neiskorištenog općinskog zemljišta, ali i pokrenuti iznajmljivanje slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu Općine pod povoljnijim uvjetima.

Također, najavio je da će raditi i na poboljšanju infrastrukture Općine, stvaranju ambijenta za veću zaposlenost građana, vođenju brige o starim i bolesnim osobama, samcima i nemoćnim te smatra da bi trebalo oformiti dežurnu ekipu za obilazak ovih kategorija građana.

"Ukoliko mi građani daju svoj glas, svojim predanim i odgovornim radom svakodnevno ću raditi na poboljšanju kvalitete života svih građana Općine Novo Sarajevo, jer ste vi u fokusu mog razmišljanja. Opravdat ću vaše povjerenje i pokazati da su vaše potrebe ispred mojih interesa", kazao je Ćeško u poruci građanima.

Odgovarajući na pitanje koliko je novaca planirano za njegovu kampanju, Ćeško kaže da je za štampani materijal (afiše, plakati, brošure, vizitkarte i leci) izdvojeno od 7.000 do 8.000 KM te da je oko 1.000 KM planirano za televizijski nastup.

Salih Ćeško kazao je i da bi na mjesto načelnika Općine Novo Sarajevo došao kao dugogodišnji privrednik, a upravo sposobnost stečenu u tom smislu usmjerio bi ka rješavanju problema građana, razvoju općine i povećanju budžeta.