Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
16

Čerkez Karasevdah Band u Sarajevsko pivo Holiday Pubu

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
(Foto: Dženat Dreković)
Posljednjeg radnog dana prve sedmice nove 2013. godine će Coca-Cola Sarajevo Holiday Market svojim mnogobrojnim posjetiteljima ponuditi brojne zanimljive sadržaje.

Djeca su jučer u Argeta Junior Play Houseu učila o energiji u okviru GIZ radionice, pravila ukrase, crtala i bojila Patka Juniora, a i danas ih od 10 do 22 sata u igraonici Argeta Junior Play House očekuje mnoštvo besplatnih zabavnih aktivnosti. Od 12 do 13 sati i od 16 do 18 sati će djeca učiti engleski jezik, o reciklaži će učiti od 14:30 do 15 sati, a od 15 do 16 sati će praviti eksperimente. Detalje programa Argeta Junior Play Housea možete pogledati na www.sahm.ba.

Djed Mraz će posljednjeg radnog dana ove sedmice u svojoj Coca-Cola kućici boraviti od 16 do 20 sati.

Djeca su se na Happy :))) Stageu jučer zabavljala uz maskote, a dobra zabava na Happy :))) Stageu će se ponoviti i danas, uz medu i pingvina koji će zabavljati prisutnu djecu uz veselu muziku.

Poznati Sarajlija Mladen Jeličić Troko jučer je u okviru trećeg izdanja Dr. Oetker kuhinarskog showa za odrasle u Sarajevsko pivo Holiday Pubu posjetiteljima pokazao kako da brzo prirede ukusne poslastice uz pomoć Dr. Oetkera, čiji su proizvodi omiljeni u kuhinjama širom svijeta više od 80 godina.

Na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će danas od 12 do 16 sati ponovo boraviti mobilni CISO tim Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, koji će vršiti aktivnosti informiranja nezaposlenih, odnosno onih koje traže zaposlenje, kao i studenata, o uslugama koje su im na raspolaganju. Osim danas, mobilni CISO tim će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu boraviti i sedam dana kasnije, u petak, 11. januara, i konačno, posljednjeg dana Marketa, u utorak, 15. januara.

Sarajevsko pivo Holiday Pubu sinoć je bio mjesto odlične zabave u Bruno Banani ritmu – u okviru Bruno Banani večeri nastupio je etablirani sarajevski sastav, Zlaja Bacardi Band, koji je svojim repertoarom bossa nova i jazz standarda, te domaćih i stranih hitova, oduševio sve prisutne. Zabava se nastavlja večeras u 21 sat, u okviru noći Badel 1862, koji ove godine slavi 150 godina postojanja, nastupom Čerkez Karasevdah Banda. Ovaj bend je poznat po repertoaru prekrasnog sevdaha, protkanog utjecajima soula, bluesa, funka, jazza, rock and rolla i etno jazza.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti i putem oficijelnog web sitea, Facebooka, Twittera, YouTube kanala i Instangrama.