BiH
115

Cerić: Glasajte srcem, dušom, umom i obrazom

FENA
Nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić uoči izbora u BiH glasačima je poručio da na njima odlučuju "hoćemo li nastaviti robovati, ili ćemo biti slobodni; hoćemo li u Europu ili ćemo ostati izolirani, kao crna rupa Europe na Balkanu".

"Dan izbora se bliži. Ovi izbori su presudni za sudbinu naše zemlje.Ono što sam govorio tokom cijele svoje kampanje ponavljam i sada – o vlastitoj sudbini i sudbini svih nas sami odlučujete! Niko to ne može uraditi umjesto vas", kaže Cerić.

Kada se glasači nađu na glasačkom mjestu, kazao im je da ponovo zapitaju svoje srce i svoju dušu – koga izabrati?

"Zapitajte se da li ćete svoje povjerenje dati onima koji su svojim dosadašnjim neradom pokazali i dokazali vlastitu nesposobnost, drskost, oholost, obijest i pohlepu; za one koji su opsjednuti vlastitim statusom i vlastitim interesom ili pak interesom političke stranke ili opcije iz koje dolaze. Možete pak glasati za one koji su spremni dati sve od sebe, iskoristiti svoje znanje, iskustvo i veze, ali i svoj obraz, za dobro države BiH i svih ljudi koji u njoj žive i koji je svojom zovu", rekao je Cerić.

Dodao je "jedini smo na skupovima predstavili konkretne i realne planove za rješenje krize, a prijateljima naše zemlje nismo okretali leđa i jedini smo dobili jasnu podršku prijatelja iz New Yorka, Washingtona, Brisela, Zagreba, Prištine, Ljubljane...".

Posebno se obratio mladima i apelirao na one koji će prvi put iskoristiti svoje demokratsko pravo – pravo izbora.

"Draga omladino, razmisli! Hoćemo li svi zajedno graditi bolje sutra ili će naši mladi nastaviti sreću tražiti u tuđini? Vjerujte u svoju snagu i pametan izbor. Zajedno možemo graditi jedan bolji svijet, jednu sretniju i uspješniju državu. Dragi moji Bošnjaci, apeliram i na vas. Sjetite se da robovi nećemo biti, spas nam je u slobodi. Zato ne dopustite da vas ucjenjuju i „mažu vam oči“. Budite pametni i sigurni u sebe. Budite uvjereni da je bolje sutra moguće, samo ako to želite", kazao je Cerić.

Baš kao što je tokom kampanje apelirao za fer i poštenu predizbornu utrku, tako i sada apelira na sve političke subjekte, na sve kandidate, da budu fer i pošteni, da ispoštuju značaj i dignitet izbornog procesa.

Naglasio je da varanje pri glasanju i prebrojavanju glasova - izborni inžinjering, ne može donijeti ništa dobro, navodeći da "vlast dobivena na haramu ne može biti dobra ni uspješna vlast".

"Zato, dragi moji Bošnjaci, dragi moji Bosanci i Hercegovci, pamet u glavu i olovku u ruku. Svakako izađite na izbore u nedjelju. Ne dopustite da vas obmane duh apatije i bezizlaznosti. Izlaze moramo naći sami i za njih se izboriti. Glasajte srcem, dušom, zdravim razumom i čistim obrazom! Mislite na sebe, na svoje potomstvo i na našu jedinu Bosnu i Hercegovinu", istakao je danas nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić uoči izbora u BiH, saopćeno je iz Ureda Mustafe Cerića.