10.01.2014. u 15:51

CEP nudi besplatnu edukaciju nezaposlenim osobama

Udruženje "Centar za evropski put" (CEP) realizira projekta "Novi Grad - poslovna rješenja" čiji je cilj povećanje kvalitete i kvantitete mjera usmjerenih ka smanjenju nezaposlenosti a kroz neformalni oblik edukacije i povezivanje istih sa privrednim subjektima radi buduće saradnje.

CEP-ov projekt posebno je usmjeren na pripadnike ugroženih kategorija stanovništva, žene, osobe sa invaliditetom i Rome.

Besplatnu edukacije u periodu od novembra 2013. do januara 2014. godine prošlo je 100 polaznika iz općine Novi Grad Sarajevo. Cilj cjelokupnog projektnog programa je povezivanje privrednih subjekata općine s ciljnim grupama kroz ohrabrivanje poduzetničke inicijative i unapređenja kapaciteta, znanja i vještina, odnosno budućih poduzetnika na području općine Novi Grad Sarajevo.

U okviru ovog projekta u periodu januar - februar 2014. godine održat će se Dan otvorenih vrata i Sajam zapošljavanja.

Projekat “Novi Grad - poslovna rješenja” prepoznao je i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kao pozitivnu mjeru u smjeru borbe protiv nezaposlenosti, te pružio maksimalnu tehničku podršku za njegovu realizaciju.

Udruženje CEP poziva sve zainteresirane da se prijave na besplatne edukacije koje će se organizirati do kraja mjeseca februara u nekoliko različitih ciklusa. Više informacija o načinu prijavljivanja na edukaciju i projektnim aktivnostima dobit ćete na web stranici udruženja .

Projekat "Novi Grad - poslovna rješenja" se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokratije III - LOD III" kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.
(Klix.ba)
Tagovi: nezaposleni


Komentari na članak - Ukupno: 9
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari
 

Zasto ce nam edukacija kad su sva mjesta u vladi popunjena, a vjerujem da ce tako biti jos duuugo duuugo vremena.

 

Ma kakva vise korist od edukacije, kome, cemu ? Kad u skupstinama sjede pjevaci, glumci i voditeljice ?

 

"aaaaaaaaaaaarane ko će se edukovati,bolje meni sa rajom na fuka..."... a dobra stvar pravo :)


prikaži više komentara

Najbolji odgovor na terorističke napade u Parizu je:

FACEBOOK PREPORUKE