BiH
0

Centrotrans u novu autobusku stanicu planira uložiti više od 20 miliona KM

FENA
Izgradnja nove autobuske stanice u Sarajevu je investicija koja će premašiti 20 miliona KM, procijenio je Centrotrans Eurolines.

Ova kompanija planira da izgradnja započne u septembru ove godine i da svi radovi na tom saobraćajno-poslovnom centru budu završeni do kraja maja 2008.

  • Odluku o izgradnji nove autobuske stanice, proširene s potrebnim sadržajima primjerenim lokalitetu, Uprava društva donijela je početkom 2005. – kazao je za Fenu generalni direktor Centrotrans Eurolinesa Muhamed Šaćiragić, dodajući da su lani na nivou općinskih, gradskih i kantonalnih struktura zaduženih za saobraćaj vođene rasprave o mogućnosti izgradnje nove autobuske stanice.

Zaključeno je da postoje uslovi da se na postojećoj lokaciji Autobuske stanice, čiji je vlasnik Centrotrans Eurolines, može graditi saobraćajno-poslovni centar u kome bi bila autobuska stanica za prijem i otpremu putnika i prijevoznika sa pratećim sadržajima, parking prostor, dvije etaže centra namijenjene za trgovinske sadržaje i hotel kapaciteta 60 soba.

Na osnovu dostavljenog mišljenja Zavoda za planiranje KS, Općinsko vijeće Novo Sarajevo donijelo je odluku o pokretanju postupka za izradu urbanističkog projekta.

Izvršene su sve pripremne radnje, dodao je Šaćiragić, urađen je idejni projekt na bazi kojeg se očekuje da Općinsko vijeće Novo Sarajevo izda urbanističku saglasnot, a nakon izrade izvedbenog projekta izda građevinsku dozvolu.