Čekaju odobrenje
3

Centrotrans potpuno spreman za javni prijevoz na području KS

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kompanija Centrotrans Eurolines očekuje da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u najskorije vrijeme uskladi i registrira redove vožnje i na taj način uvede red u javni prijevoz na području Kantona Sarajevo.

Centrotrans Eurolines je, kako se navodi u saopćenju te kompanije, izvršio sve potrebne pripreme u pogledu nabavke vozila te pripremu osoblja da bi eventualno odobrene redove vožnje održavao tačno i uredno prema registriranom redu vožnje.

Podsjeća se da je, prema postojećim zakonskim propisima, organizacija javnog gradskog i prigradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo obaveza i odgovornost prvenstveno Ministarstva saobraćaja KS-a, a da je Konkurencijsko vijeće BiH, zbog brojnih nepravilnosti evidentiranih u proteklom periodu u Ministarstvu, istom naložilo provođenje zakonskog postupka usklađivanja i registracije redova vožnje.

U okviru ovoga procesa usklađivanja i registracije redova vožnje ravnopravne aplikacije za održavanje redova vožnje podnijeli su KJKP Gras Sarajevo i Centrotrans Eurolines Sarajevo.