BiH
22

Centrotrans od sutra uvodi liniju prema Jahorini

FENA
Jahorina (Foto: Klix.ba)
Jahorina (Foto: Klix.ba)
Kompanija Centrotrans Eurolines, u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina, organizira od sutra prijevoz putnika na relaciji Sarajevo - Jahorina.

Autobus će saobraćati svakim danom od 10. januara do 28. februara 2015. godine i vikendom tokom mjeseca marta, kazala je Agenciji Fena glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić.

Polazak je u 08.30 sati sa Ilidže (ispred Doma zdravlja) sa usputnim stajalištima: Stup, Nedžarići, Alipašino Polje, Otoka, Socijalno, Pofalići, Zemaljski Muzej, Skenderija, Drvenija, Vijećnica, Pale, Jahorina. Povratak sa Jahorine je u 16.00 sati.

Cijena kupona kojim, osim prijevoza, građani ostvaruju i dodatne usluge za odrasle iznosi 5 KM za prijevoz u jednom smjeru dok je kupon za prijevoz u oba smjera 7 KM. Djeca do 7 godina plaćaju 3 KM, a kupon za prijevoz u oba smjera iznosi 5 KM, istakla je Smajić.

Dodala je kako "kupljeni kupon, osim prijevoza podrazumijeva pogodnosti u svim objektima hotela Bistrica: popust 50 posto na cijenu kafe ili čaja, popust 50 posto na korištenje bazena i sarajevski roštilj za 6 KM".

Polasci će biti organizirani i sa autobuske stanice Istočno Sarajevo sa istim terminom na relaciji Istočno Sarajevo - Pale - Jahorina.