Dok se Gras ne osposobi
0

Centrotrans Eurolines nudi liniju Latinska ćuprija - Mahmutovac

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uprava Centrotrans Eurolinesa uputila je pismo Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo u kojem nudi da uz saglasnost tog ministarstva vrši prijevoz na gradskoj liniji Latinska ćuprija - Mahmutovac dok KJKP Gras ne bude u mogućnost da nastavi saobraćati na toj liniji.

"Centrotrans Eurolines, shodno definisanom statusu i poslovnoj politici, spreman je odmah preuzeti prijevoz na liniji Latinska ćuprija - Mahmutovac koju KJKP Gras Sarajevo u kontinutetu ne održava od 1. augusta ove godine. Za obavljanje ovoga prijevoza ćemo osigurati kvalitetno vozilo namijenjene za prevoz na padinskim terenima. Saglasni smo da na ovoj liniji primjenjujemo jediničnu cijenu prevoza koja je utvrđena Odlukom Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo", kaže se u pismu Centrotrans Eurolinesa.

Iz ove kompanije podsjećaju da su do okončanja postupka za usklađivanje i registraciju redova vožnje na području Kantona Sarajevo, a koji je u toku, spremni da preuzmu svaku autobusku liniju za koju resorno ministarstvo Kantona Sarajevo bude procijenilo da treba da održava Centrotrans Eurolines ili koju drugi prijevoznik ne održava u skladu sa odredbama Zakona o cestovnom prevozu FBiH.