Imaju autobuse
1

Centrotrans će osnovati firmu za gradsko-prigradski prijevoz

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Safudin Čengić, direktor Centrotrans Eurolinesa, potvrdio je danas Agenciji Fena da ta kompanija namjerava osnovati posebno preduzeće koje će se baviti gradsko-prigradskim prijevozom u Kantonu Sarajevo.

"Mi u sklopu naše firme imamo oko 55 autobusa koji prevoze putnike na području Kantona Sarajevo i imamo želju da napravimo firmu koja će kao jedinu djelatnost imati prijevoz putnika na područjku KS-a u gradsko-prigradskom saobraćaju", kazao je Čengić.

Odluka o osnivanju novog preduzeća, kako je rekao, bit će donesena na Skupštini dioničara Centrotrans Eurolinesa koja je zakazana za 19. februar.

Čengić je i ranije ukazivao da Centrotrans Eurolines ima vozila koja mogu doprinijeti poboljšanju funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, među kojima je i deset savremeno opremljenih minibusa koji su već nekoliko mjeseci parkirani u garažama.

U Centrotrans Eurolinesu se, ipak, nadaju da će u ovoj godini ući u javni prijevoz na području KS-a na osnovu ranijih odluka suda, Konkurencijskog vijeća i prema postojećim zakonima.