BiH
109

Centralni skup SDP-a u Goraždu: Nemojte dozvoliti da vas kupuju kafom ili sijalicama

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Pod sloganom "Za sve nas" SDP Goražde predstavio je listu za općinsko vijeće i kandidata za načelnika Općine Goražde Demira Imamovića, a centralnom predizbornom skupu prisustvovali su i lideri SDP-a BiH.

Poručili su da SDP ima najbolji program za općinske izbore, za razliku od nacionalističkih stranaka koje se i u kampanji bave pitanjima koja bude tenzije među narodima te da SDP nudi rješenja za bolju i jedinstvenu BiH.

"Referendum o Danu RS-a je dobar izgovor za aktuelnu vlast i prilika da se naprave još veće podjele među narodima u BiH", poručio je Damir Mašić, politički direktor SDP-a BiH.

Prema riječima Denisa Bećirevića, potpredsjednika ove partije, aktuelna vlast nije uradila ništa na izgradnji autoputeva, razvoju infrastukture i stvaranju povoljnijeg ambijenta za razvoj privrede. On je dodao da se povećava zaduženje BiH, uzimaju krediti za isplatu penzije i planira prodaja državnih preduzeća.

Građanima i simpatizerima SDP-a obratio se i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH. Uz komentar da je pitanje referenduma dobar izgovor nacionalnim strankama da se izbjegnu odgovori na krucijalna i životna pitanja građana BiH. Nikšić je naglasio da SDP želi jedinstvenu BiH u kojoj podjele postoje na dobre i loše te sposobne i nesposobne.

"Nemojte dozvoliti da vas kupuju kafom ili sijalicama, već kvalitetnim programima koji će donijeti prosperitet i ugodniji život na rijeci Drini, stubu odbrane BiH. Imate najboljeg kandidata za načelnika. Demir Imamović je svoju sposobnost pokazao kao ministar privrede u kantonalnoj Vladi koja je pokrenula niz pozitivnih promjena i čiji su programi doprinijeli smanjenju broja nezaposlenih u BPK Goražde. Znamo da je Imamović prava osoba koja će se baviti rješavanjem problema poput sve većeg odlaska mladih iz Goražda. Znamo da će stvarati uslove za nova radna mjesta i rješavati sva krucijalna pitanja za dobrobit građana. Mi vjerujemo Demiru Imamoviću i svim kandidatima za Općinsko vijeće, jer su oni najbolji iz porodice SDP-a", poručio je Nikšić.

Kandidat za načelnika Općine Goražde Demir Imamović predstavio je program sa prioritetima, bez kojih, kako je istakao, nema napretka na ovim prostorima. Jasmin Bešlija, nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće, poručio je da će kvalitetni program SDP-a ostati "mrtvo slovo na papiru", ako ne budu imali dovoljnu snagu u vijeću za pozitivne promjene. Oni su pozvali građane da 2. oktobra izađu na izbore i biraju najbolje kandidate.