BiH
846

Centralni predizborni skup SDA Novi Grad: Uspjeh Općine je uspjeh svih njenih građana

Klix.ba
Večeras je u prepunoj dvorani "Ramiz Salčin“ na Mojmilu u prisustvu više od 2.000 građana općine, simpatizera i članova Stranke demokratske akcije (SDA) održan centralni predizborni skup SDA Novi Grad Sarajevo.

Građani su i na ovom centralnom skupu dali svoju podršku te pokazali da su uz "novu snagu Bosne i Hercegovine" - SDA Novi Grad i Semira Efendića, sadašnjeg načelnika najmnogoljudnije općine u državi i kandidata za naredni mandat.

"Očekujemo pobjedu. Načelnik Semir Efendić opravdao je naša očekivanja u dosadašnjem mandatu i povjerenje koje smo mu kao mladom čovjeku ukazali. Radio je za građane i štitio njihov interes, pogotovo tamo gdje su nadležnosti Općine ograničene. Efendić je primjer kakav jedan načelnik treba da bude. Zato je važno da ovaj put kandidati koji su na listi SDA dobiju vašu podršku i većinu u Općinskom vijeću, jer model razvoja koji je primijenjen u našoj općini tek tada može doći do punog izražaja", kazao je u svom obraćanju Huso Ćesir predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo.

Građani su dali maksimalnu podršku programu "Novi Grad 2020" koji je nastavak programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno" čiji rezultati su ovu općinu stavili na mjesto koje joj pripada u Kantonu Sarajevo i šire.

Večerašnjem skupu obratio se i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. U svom obraćanju ukazao je na ozbiljnost i snagu Stranke demokratske akcije te razvoj općine Novi Grad Sarajevo:

"U Kantonu Sarajevo samo jedna stranka ima svih 9 kandidata za Općinskog načelnika i liste za Općinsko vijeće – to je Stranka demokratske akcije. Kandidata za načelnika i listu vrijednu pažnje imate i vi. Trebate biti ponosni na vašeg načelnika, mladog, poštenog, sposobnog i punog energije. Kada god je nazvao tražio je nešto za vas, za građane ove Općine i zato njemu i listi za Vijeće dajem punu podršku večeras, a i vi trebate u nedjelju uraditi isto. Ova Općina je motor i ponos SDA u Kantonu Sarajevo, a i šire. Pomozite da dominantno pobijedimo u Novom Gradu“, poručio je večeras premijer Konaković.

Aktuelni načelnik i kandidat za predstojeće izbore Semir Efendić u svom obraćanju između ostalog naveo je: "Naše jedinstvo, druženje i podrška koju nam dajete ne treba da bude samo stvar političkih izbora, nego stvar opredjeljenja. Moj najveći uspjeh kao načelnika bit će kada vi počnete doživljavati sve ovo što radimo u Novom Gradu kao svoj lični uspjeh. Jedino takav odnos nas može voditi u izvjesniju budućnost“.