U organizaciji BORS-a
0

Centralni miting podrške Ratku Mladiću u Banjoj Luci

SRNA
Sa protesta u Kalinoviku (Foto: Arhiv)
Sa protesta u Kalinoviku (Foto: Arhiv)
U Banjoj Luci će danas biti održan centralni miting podrške zločincu Ratku Mladiću u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Poziv za miting, koji će početi u 12.00 sati na Trgu Krajine, BORS je uputio svim zvaničnicima RS-a, a očekuje se prisustvo pripadnika boračkih organizacija iz svih opština RS.

 Predsjednik BORS-a Pantelija Đurguz uvjeren je da će, nakon  mitinga, biti stvoren ambijent da institucije RS pruže finansijsku i svaku drugu pomoć svim timovima odbrane pripadnika Vojske RS u Haškom tribunalu. 

Ćurguz je  da je prvi razlog za održavanje mitinga podrške to što je Mladić spriječio podjelu unutar srpskog naroda i njegovih oružanih snaga, što je bila osnovna pretpostavka za opstanak RS.

"Drugi razlog je potreba da se u Srpskoj stvori ambijent u kome će nosioci funkcija vlasti moći bez straha od sankcija da planiraju sredstva za odbranu svih pred sudom u Hagu i Sudom BiH", rekao je Đurguz. 

Prema njegovim riječima, to podrazumijeva zvanični grant finansijske pomoći i dostavljanje sve raspoložive dokumentacije, uključujući i Arhiv Vojske RS.

Prethodno su mitinzi podrške Mladiću održani na Palama, Sokocu, Han Pijesku, Foči, Kalinoviku, Nevesinju, Zvorniku.