BiH
0

Centralna banka BiH: Zaposlenima koji ne obilježavaju Dan nezavisnosti ulaz nije zabranjen

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Centralna banka Bosne i Hercegovine demantuje navode medija prema kojima službenicima CBBiH koji ne obilježavaju 1. mart kao praznik Nezavisnosti BiH, nije dozvoljen dolazak na posao.

Naime, s obzirom na to da ne postoji državni zakon o praznicima i da CBBiH kao praznike obilježava 1. i 2. januar i 1. i 2. maj, sve ostale praznike službenici CBBiH obilježavaju u skladu sa vlastitim opredjeljenjem.

Službenicima koji 1. mart ne obilježavaju kao praznik,ovaj dan je kao i svake godine do sada, redovan radni dan. Za obavljanje radnih procesa, kao što je to uobičajeno svakog radnog dana, postoje svi potrebni radni uslovi – službenicima koji dolaze sa Pala je osiguran prevoz, grijanje i svi drugi uslovi.

Netačna je informacija da službenicima koji su dolazili na posao nije dozvoljen ulazak u zgradu - ulaz je bio zaključan do dolaska službenika na posao, kada je otključan.

Niko od službenika koji su došli na posao nije prijavio nikakav incident nadležnima, a plasiranje netačnih informacija javnosti, CBBiH smatra zloupotrebom medija od strane pojedinaca.