BiH
418

Čengić: Stav SDP BiH je jasan, ostajemo opozicija

Piše: Er. M.
Irfan Čengić
Irfan Čengić
Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Irfan Čengić kazao je za Klix.ba da je stav SDP BiH jasan i da ova politička stranka ostaje u opoziciji.

"Smatramo da su vanredni izbori izlaz iz ove situacije. Mi ćemo u narednim danima pripremiti zakonske i ustavne akte kako bi se omogućili vanredni izbori kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj jer ni tamo situacija nije bajna obzirom da svaki dan parlamentarna većina gubi poslanike. Očigledno je da se i Vlada FBiH i Vlada RS nisu bazirale na programskim koalicijama nego samo na matematici", rekao je Čengić.

Spekulacije da se predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović već čuo sa bivšim predsjednikom SDP BiH Zlatkom Lagumdžijom u vezi sa formiranjem nove parlamentarne većine u FBiH, Čengić je prokomentarisao riječima da je Zlatko Lagumdžija član SDP-a kao i svaki drugi.

"O koalicijama ne odlučuje čak ni predsjednik SDP-a nego Glavni odbor, a najvjerovatnije i ukupno članstvo putem referenduma", rekao je Čengić.