BiH
0

Čelnici Grada Sarajeva upriličili prijem za ekipu filma "Snijeg"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević upriličili su danas prijem za ekipu bh. filma "Snijeg", dobitnika nagrade Gran Prix u programu "Međunarodna sedmica kritike" na nedavno završenom Kanskom festivalu, predvođenu rediteljkom Aidom Begić-Zubčević i producenticom Elmom Tataragić.

Uputivši iskrene čestitke u svoje i u ime Grada Sarajeva, gradonačelnica Borovac je istakla da je ovaj veliki uspjeh još je jedna potvrda da su Sarajevo i BiH riznica mladih filmskih stvaralaca čija je kreativnost već prepoznatljiva u svijetu, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Ovim filmom učinili ste mnogo za imidž i promociju grada Sarajeva, koji je njegovu realizaciju podržao sa 100.000 KM", rekla je Borovac.

U ime ekipe filma "Snijeg", rediteljka Aida Begić-Zubčević i producentica Elma Tataragić zahvalile su se gradonačelnici , te istakle da je Grad Sarajevo prva bh. institucija koja je priredila prijem za njihovu filmsku ekipu nakon povratka iz Kana.

Naglasile su da današnji susret dobiva na značaju samim tim što je Grad Sarajevo finansijski podržao ovaj film, prije nego se dogodio i Kanski festival i nagrada Gran Prix.