Nakon što su ubili mečku
0

Čelinac: Lovci preuzeli brigu o mečićima starim sedam mjeseci

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Članovi Lovačkog društva "Fazan" iz Čelinca preuzeli su brigu o dvoje mečića, koji su ostali iza mečke koju je prije dva dana u svom dvorištu u čelinačkom selu Miloševo ustrijelio Marko Marjanović.

Lovočuvar Zoran Oraščanin rekao je da su mladunčad medvjeda stara oko sedam mjeseci i teška po četrdesetak kilograma, ali još nisu sposobni da se u prirodi snađu sami.

Namnožavanje medvjeda, njihov silazak u naselja i ubistvo mečke je ovih dana glavna tema u Čelincu, koja je u sjenku bacila čak i predizbornu kampanju.

Medvjedi su proteklog ljeta nanijeli velike štete na poljoprivrednim posjedima i unijeli strah među stanovništvo.

Predsjednik Lovačkog društva "Fazan" Sveto Đajić rekao je da su o pojavi medvjeda u naseljima blagovremeno obaviješteni svi nadležni organi, te da se namiruje šteta koju je medvjed načinio.

Đajić je naglasio da Zakon o lovstvu izričito zabranjuje da se medvjedi u vrijeme lovostaja uznemiravaju, te dodao da nije zabilježen nijedan slučaj napada medvjeda na čovjeka.

U selu Miloševo, udaljenom četiri kilometra od Čelinca, Marko Marjanović ubio je u utorak, 18. septembra, ujutro ženku medvjeda tešku oko 150 kilograma, koja je napala njegovu štalu.

Marjanović je odmah o tome obavijestio Lovačko udruženje "Fazan" i Policijsku stanicu u Čelincu, čiji su radnici izašli na teren, i prema nalogu nadležnog tužilaštva, obavili uviđaj.