BiH
0

Čekanja do dva sata na graničnim prelazima u BiH

SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Na nekoliko međunarodnih graničnih prelaza jutros su zabilježena zadržavanja, a najduže se čeka na Graničnom prelazu Bosanski Brod, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko dva sata

Na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša, u mjestu Maljevac, čeka se sat i po vremena, dok se na prelazu Stara Gradiška na izlazu iz zemlje čeka oko 60 minuta, a na ulazu 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Na graničnom prelazu Hum - Šćepan Polje zabilježeno je zadržavanje od oko 30 minuta u oba smjera, dok se na prelazu Donja Gradina - Jasenovac na izlazu iz zemlje čeka oko 45 minuta.

Dužih zadržavanja nema na graničnim prelazima Kozarska Dubica - Hrvatska Dubica, Rača - Sremska Rača, Orašje - Županja, Šamac - Slavonski Šamac, Kamensko, Doljani - Metković.

Predstavnici Granične policije BiH u ponedjeljak su stupili u štrajk, jer su nezadovoljni najavljenim smanjenjem plata i naknada za 4,5 posto.

Potpredsjednik Sindikata Svevlad Hofman rekao je ranije da bezbjednost na graničnom prelazu ni u kom slučaju neće biti ugrožena, te da će odluku o prekidu štrajka donijeti Štrajkački odbor. 

Sindikat je optužio, prije svega, Vijeće ministara BiH zbog "bahate politike" i nezakonitog i nepravednog plana trošenja budžetskog novca "na štetu onih koji ga svojim radom pune".