Procedura
0

Čeka se dokumenacija o provjeri Sadika Ahmetovića

FENA
Parlamentarna komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH još uvijek od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH nije dobila potvrdu Centralne izborne komisije BiH i SIPA-e o provjeri kandidata za ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića.

Predsjedavajući ove komisije Halid Genjac je jutros kazao za Fenu da očekuje da danas, službeno na pisarnicu, to dođe od predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer CIK BiH i SIPA su dostavili svoje potvrde.

"Predsjedavajući Vijeća ministara ima obavezu da najkasnije dva dana od tog termina dostavi dokumentaciju. Očekujemo to u toku dana, a još nije stiglo“, kazao je Genjac jutros.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) završile su predviđene provjere kandidata za ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, kojeg je Stranka demokratske akcije (SDA) predložila na tu funkciju.

Prema proceduri, parlamentarna Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH treba dati svoje mišljenje o predloženom kandidatu prije nego se o njemu izjasni Predstavnički dom PSBiH.