BiH
29

Čeka nas oblačno i nestabilno vrijeme, bit će sunca, ali i kiše

Piše: D. B.
Danas će biti sunčano vrijeme uz malu i umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab, promjenjivog smjera, a najviša dnevna temperatura će biti od 22 do 27, na jugu zemlje između 25 i 29 stepeni.

U utorak prije podne će biti umjereno oblačno i sunčano vrijeme, ali će tokom dana doći do povećanja oblačnosti i to sa zapada, gdje se očekuje kiša. Jutarnja temperatura će biti od 9 do 14, na jugu zemlje između 13 i 19 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.

Prijepodne u srijedu u sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne preovladavati će pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u ostatku zemlje će biti umjereno oblačno. Tokom poslijepodneva se očekuje naoblačenje, što će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine se očekuju na jugu, zapadu i sjeverozapadu Bosne, a očekivana količina padavina u tim dijelovima kretat će se od 20 do 30 mm, s tim da lokalno može biti i više. U ostalim dijelovima će ta količina iznositi od 5 do 15 mm. Jutarnja temperatura će biti od 8 do 13, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni. Najviše dnevne temperature na sjeverozapadu Bosne će biti 15 do 21 stepen, a u ostatku zemlje do 22 do 27 stepeni.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu i umjerenu oblačnost, a po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla, kao i niska oblačnost, padavina uglavnom neće biti. Jutarnja temperatura će biti od 5 do 11, na jugu zemlje između 13 i 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Tokom petka će biti umjereno oblačno i sunčano, uz mogućnost magle i niske oblačnosti u kotlinama i uz riječne tokove. Ujutro se očekuje temperatura od 6 do 12, a na jugu zemlje između 14 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura će biti od 20 do 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Ukratko, danas i sutra će biti toplo, međutim, poslijepodne će doći do naoblačenja sa zapada, pa će biti i kiše. U srijedu će biti padavina, a intenzivnije se očekuju u sjeverozapadnoj Bosni, na zapadu i jugu. Bit će svježije u odnosu na početak sedmice. Stabilnije vrijeme se očekuje u četvrtak i petak.

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend zasad je nemoguće preciznije reći. Prema AccuWeatheru, u subotu će biti oblačno sa temperaturom do 23 stepena, dok će u nedjelju padati kiša, a temperatura će biti do 19 stepeni.