BiH
0

CCI: Nedopustivo je odgađanje sjednice skupštine

FENA
Centri civilnih inicijativa (CCI) oglasili su se danas priopćenjem za javnost u kojem stoji da je nedopustivo ponovno odgađanje sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, jer Skupština nije zasjedala punih pet mjeseci.

CCI insistira na uvođenju instituta izvanrednih izbora, te raspuštanju Skupštine i raspisivanja izvanrednih izbora.

"Skupština koja ulazi u šesti mjesec najdužeg i najbolje plaćenog odmora na svijetu i čije komisije, prema financijskom izvješću, ništa ne rade još od siječnja 2008. godine očito smatra da građanima HNŽ-a ne duguje ni ispriku. Umjesto toga, totalno ignorirajući glas javnost, ponovo se usuđuje na nastavak nezasjedanja i nerada i to na neodređeno vrijeme, jer ne zna kad bi sljedeća sjednica mogla biti ponovo zakazana", stoji uz ostalo u današnjem priopćenju CCI-a.

Iz CCI-ija podsjećaju da se zastupnicima u Skupštini HNŽ-a, koji ne rade već šesti mjesec, njihove plaće i ostale naknade, uključujući i topli obrok uredno isplaćuju svakog mjeseca, te kako su za proteklih 5 mjeseci odmora, građani platili 413.000 KM za bruto plaće i ostale naknade, navodno, svojih predstavnika u Skupštini.

Također podsjećaju da je od 46 zakona, koji su programom Skupštine HNŽ bili planirani za donošenje u 2008. godini, do sada utvrđeno samo njih 9, tj., da 80,5 posto planiranih zakona još nije razmatrano.