BiH
66

Cazin: Uhapšene tri osobe zbog puštanja u promet falsifikovanih novčanica

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici policijske stanice Cazin od jutarnjih sati provode akciju u cilju otkrivanja izvršilaca krivičnog djela rasturanja falsifikovanih novčanica. Prema prvim informacijama, uhapšene su tri osobe.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u Policijskoj stanici Cazin, kod nekoliko osoba koje su lišene slobode, pronađene su veće količine novčanica, odnosno za koje se osnovano sumnja da su falsifikovane.

"Za sada su uhapšene tri osobe, od ranije poznate policiji, praktično još iz perioda dok su bili maloljetnici. Za njih se sumnja da su pustili u promet falsifikovane novčanice i to u apoenima od 20, 50 i 100 KM. U toku su i pretresi određenih objekata, gdje bi još lica moglo biti lišeno slobode, a za koje se također smatra da su učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela", kazao je za Klix.ba Said Ljubijankić, komandir Policijske stanice Cazin.

Ljubijankić ističe da su novčanice stavljane u promet u ugostiteljskim objektima, pogotovo u noćnim satima, prije svega zbog velikih gužvi i smanjene vidljivosti.

Sva uhapšene osobe su sa područja općine Cazin.