BiH
8

Čavića prikazali u nacističkoj uniformi i nazvali ga "Bakirovim Srbinom"

Piše: M.R.
Fotomontaža zbog koje je Čavić slučaj prijavio policiji
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić oglasio se danas povodom montirane fotografije objavljene na Facebook profilu grupe Mladi Socijaldemokrati Trebinje na kojoj je bivši predsjednik RS-a prikazan u nacističkoj uniformi s kukastim krstom na ramenu.

Fotografija u čijem opisu piše da je "Čavić još jedan u nizu Bakirovih Srba" i da "proučava Islamsku deklaraciju", objavljena je 8. maja na zvaničnoj Facebook stranici Mladi Socijaldemokrati Trebinje, nakon čega se proširila socijalnim mrežama.

Čavić je izjavio da očekuje reakciju policije i ministra. Prema njegovim riječima, dovođenjem njega, kao bivšeg predsjednika u vezu sa fašističkim simbolima, dovodi se i cijela RS u vezu s tim.

"Čekamo da vidimo šta će policija da uradi kada su u pitanju ovakvi slučajevi i drugi koji nisu u skladu sa zakonom. Nemam namjeru da se obraćam tužilaštvu, predao sam policiji zahtjev za provođenje istrage", rekao je Čavić.

On je naglasio da bi osudio ovakve događaje i da je u pitanju neko drugi sa političke scene.

"Na ovakve stvari ne mogu ostati ravnodušan i ne želim da se ovako nešto događa. U svakom slučaju bih osudio pojavljivanje ovakvih fotografija i fotomontaža i da je u pitanju bilo ko na političkoj sceni", rekao je Čavić.