BiH
0

Čavić: Za RS neophodan odlazak s vlasti kriminalnog i korumpiranog SNSD-a

FENA
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Narodnog demokratkog pokreta (NDP) Dragan Čavić izrazio je zabrinutost za fiskalnu i svaku drugu stabilnost Republike Srpske zbog "pogrešnih poteza" koje povlači aktuelna vlast na čelu sa SNSD-om i njegovim koalicionim partnerima DNS-om i SP-om.

"Republika Srpska tone u dužničko ropstvo i srljanju ove vlasti u propast se još ne nazire kraj", istakao je Čavić u razgovoru sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem.

Naglasio je da su samo u tekućoj godini dospjele obaveze po kreditnim zaduženjima dostigle zabrinjavajućih 560 miliona maraka.

Komercijalne banke, umjesto da sredstva plasiraju u "realni sektor" sve više ih uz visoke kamate posuđuju budžetu Republike Srpske, koji je postao glavni i najvažniji klijent ovdašnjih poslovnih banaka, a takav razvoj ekonomskih tokova, naglasio je predsjednik NDP-a, RS gura u sasvim izvjesan bankrot, saopćeno je iz te stranke.

Ambasador Vukićević, kako je navedeno u saopćenju, interesovao se i za izglede NDP-a na oktobarskim izborima i od svog sagovornika dobio uvjeravanja da će predstojeći izbori donijeti neophodne promjene kako bi se zaustavilo daljnje posrtanje Republike Srpske u ekonomskom, političkom, socijalnom i svakom drugom smislu.

"Bez odlaska kriminalizovanog i korumpiranog SNSD-a sa vladajuće političke scene, to svakako neće biti moguće", podvukao je Čavić na kraju razgovora sa Stanimirom Vukićevićem, ambasadorom Republike Srbije u BiH.

U odvojenom susretu i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas s ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o nastavku saradnje Republike Srpske i Srbije.

Tokom sastanka istaknut je značaj vrlo dobrih odnosa Republike Srpske i Srbije, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.