BiH
1

Čavić tvrdi da će Dodikov režim u maju početi hapsiti opozicionare

FENA
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da režim Milorada Dodika u Republici Srpskoj (RS) neće prezati ni od hapšenja nekih opozicionih predstavnika.

Ta informacija, za koju tvrdi da je pouzdana, dolazi iz vrha SNSD-a.

"Imamo pouzdane informacije da će u toku maja biti nekih hapšenja istaknutih predstavnika opozicije", naveo je Čavić na pres-konferenciji u Banjoj Luci, ali je odbio da kaže na šta se "cilja“, iako mu je to, kaže, poznato.

"To je dio koncepcije s nekim izjavama koje je Milorad Dodik dao ranije određenim osobama iz političkog miljea opozicionih stranaka", ustvrdio je Čavić.

Naveo je i da ima osnovane sumnje i da SNSD, "preko MUPRS-a organizuje prisluškivanje političkih protivnika", te da te tvrdi da je u to umještan ministar unutrašnjih poslova...

On je naveo da je RS jedinstvena u svijetu zbog nevjerovatne činjenice da je za v.d.generalnog direktora javnog servisa, Radio-televizije RS-a (RTRS) imenovan Draško Milinović, šef Kabineta predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović, a ranije je tu funkciju obavljao i za Dodika.

"To znači da će RTRS nastaviti da bude servis jedne partije", rekao je Čavić.

Optužio je režim u RS za pripreme da se kompletan javni i institucionalni sistem upregne za potrebe izborne kampanje, pri čemu SNSD koristeći javna sredstva u te svrhe pokušava da ugrozi predstavnike opozicije.