BiH
6

Čavić: Tražit ćemo pokretanje krivične odgovornosti Vlade RS

FENA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić najavio je da će ta stranka na sutrašnjem nastavku sjednice Narodne skupštine RS-a tražiti da se pokrene krivična odgovornost Vlade RS zbog lažno prikazanog izvršenja budžeta.

Čavić je, nakon sjednice Izvršnog odbora NDP-a u Trebinju, potvrdio da ta stranka podržava svoja tri odbornika u Skupštini Grada Trebinja u njihovim dosadašnjim odlukama, ali da to ne znači da će stupiti u koaliciju sa SNSD-om i da će glasati za opoziv gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

"Ne želimo da pomažemo SNSD-u u rušenju gradonačelnika u Trebinju, niti u bilo kojem drugom gradu u RS", kategoričan je Čavić.

NDP je, navodi, jedina stranka koja ni u jednoj općini u RS nema koaliciju s SNSD-om u vršenju vlasti, dok je imaju druge opozicione stranke.

"Politika SNSD-a je toliko pogrešna da ni u jednoj lokalnoj zajednici ne zaslužuje podršku NDP-a. Naša politika je principijelna i ne želimo da budemo sredstvo afirmacije politike Milorada Dodika i njegove stranke", dodao je on.

Kometarišući istupanje iz NDP-a Neđe Ćebedžije, zamjenika gradonačelnika Trebinja, Svjetlane Vuletić, načelnice Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, te Mladena Đurića, direktora “Trebinjestana”, Čavić je rekao da NDP-u nisu ni potrebni ljudi koji su se zarad fotelja odrekli stranke.

I predsjednik Gradskog odbora NDP-a u Trebinju Slobodan Šaraba potvrdio je ovu informaciju.

"Nada Ilić, načelnica Odjeljenja za opštu upravu nije istupila iz NDP-a i prihvatila je da podnese ostavku na tu funkciju. Uprkos ucjenama, Ilić je visoko moralna osoba i ona je rađe prihvatila ostavku", rekao je Šaraba.